Waar maak je de mooiste foto's op vakantie?

Vele mensen zijn nu aan het genieten van een goede vakantie of anderen zijn hun reis aan het plannen. Of het nu gaat om een ​​vakantie eigen stad, een uitstapje naar een nabijgelegen stad of een wereldreis, we willen allemaal leuke foto’s.

Waar maak je de mooiste foto's op vakantie?

 

Laten wij eerlijk zijn, je hebt foto’s en je hebt insta-foto’s. Sommigen zullen denken, wat is het verschil? Wij zullen je vertellen. Wie een tijdje actief is op deze media en zich een beetje verdiept heeft in hoe het werkt, eet dat het allemaal om perfectie draait. Of je dit nou leuk vind of niet, that’s life on the gram. Nu het zomer is zul je ongetwijfeld de vakantiefoto’s van modebloggers voorbij zien komen en ja hoor de perfectie zal er weer van afspatten. Maar hoe doen ze dit? Je moet allereerst weten dat DE foto’s omd de juiste angle draait. Hier hebben wij uitgebreid over gesproken in onze blog, dus dit laten wij nu buiten beschouwing.
Maar laten we meteen beginnen met de tips;

Zorg er altijd voor dat je geen ‘ik-sta -op -de foto’ shot krijgt!
Je vraag je vast af wat dat is. Dit zijn foto’s waarbij je bijvoorbeeld heel houterig naast de Eifel toren staat, met die grote smile op je gezicht. Allemaal prima…. voor de familie fotoboek. Het geheim van de insta modellen is om op te foto te staan alsof wat er om hun heen gebeurd hen niet interesseert. En geloof ons, het interesseert hen wel degelijk en over de hele shot is nagedacht. De foto draait om hun,  maar tegelijk moet wat er op hun achtergrond gebeurt spannend genoeg zijn. Kies er dus bijvoorbeeld niet voor om pal naast de Eifel toren te staan. Ga voor een hoek waar je kunt gaan zitten of staan zodat jij de voorgrond bent maar dat je kijker de toren niet kan missen. Vind iets waar je mee ‘bezig’ kunt, wanneer de foto genomen wordt. Denk bijvoorbeeld aan een glaasje wijn of sap in je hand, die leuke tas die in je handen hebt of die lekkere lunch op tafel. Daarbij kun je ervoor kiezen om wel of niet in de camera te kijken.


Een ander tip is, kies voor hoeken waar veel mensen niet over nadenken.
Bij De Dom van Milaan, kun je er recht voor gaan staan als alle anderen maar je kunt ook iets verder op een bankje of terrasje zitten met De dom als achtergrond. Je kunt dan recht zitten,  vanaf de zijkant van je lichaam een foto maken of ervoor kiezen dat je hoofd in een van de hoeken van de frame van de foto uitkomt. Zoals op deze foto.

Hopelijk helpen deze tips, om foto's te schieten die de populaire feed van insta bereiken. En niet vergeten, het geheim van deze geweldige en perfecte shots is en blijft altijd zoveel mogelijk foto's schieten.

Kleding van deze Insta blogger: