Hoe houd je de donkere huid mooi?

 

“Black don’t crack.” Het is een statement die ik mijn hele leven heb aangehouden als een gekleurde vrouw. Jarenlang geloofde ik dat mijn donkere huid me zou beschermen tegen veroudering. Als je kijkt naar de oudere vrouwen in mijn familie of zelfs beroemdheden zoals Gabrielle Union, Ashanti en Taraji Henson, lijkt het waar te zijn. Maar hoe ouder ik word, hoe wijzer ik ben over huidverzorging.

Hoe houdt je de donkere huid mooi?

 

In mijn tienerjaren was ik een van de meiden met een puisten loos gezicht die niks hoefde te om haar huid mooi te houden. Jeugdpuisten en alle andere oneffenheden heb ik nooit ervaren. Ik ben nu 26 en sinds enkele maanden geleden merk ik dat ik  steeds vaker en meerdere onderhuidse puisten krijg. Eerst was het alleen rond mijn ovulatie en menstruatie, nu ook buiten die periodes. Soms sta ik in de morgen zonder puisten op, om in de avond met drie van die joekels naar bed te gaan. En dit bleef maanden lang maar doorgaan, werd er steeds verdrietiger van, want mijn gaaf en egaal gezicht begint steeds meer en meer tot het verleden te behoren. Dit alles is voor mij ook een eyeopener, want wat doe ik naast mijn make up verwijderen, aan gezichtsverzorging? Helemaal niks….oeii. Iedereen snapt dat dit niet kan, helemaal nu ik richting de 30 ga.
Zo ben ik mij gaan dus verdiepen in de verzorging van mijn huid, ja je leest het goed MIJN huid. Dit benadruk ik, omdat iedere huid anders is, los van huidskleur.
Dat de donkere huid alles kan doorstaan is een beetje schijnbedrieg.  Er zijn vaste handelingen die elke huid nodig heeft.
 
Dit zijn belangrijke stappen om je huid mooi te houden:

  1. Iedere dag goed je gezicht reinigen, in de ochtend en in de avond voor je naar bed gaat.
  2. Breng goede zonnebrandcrème aan, want de stralen (ook wanneer je de zon niet ziet) zijn de grootste boosdoeners als het gaat om huidveroudering en oneffenheden.
  3. Gebruik iedere morgen een dagcrème, gemaakt voor jou type huid. Ook voor in de avond bestaan speciale producten die je huid helemaal tot rust brengen en ‘’resetten’’ zodat je er de volgende dag weer stralend uitziet. Kies het liefst een dagcrème met zonnebescherming. Dit wordt op de verpakking aangegeven met SPF.
  4. Exfoliatie is het geheim voor een gladde, egale en zachte huid. Door het verwijderen van dode huidcellen voorkom je verstoppingen en dus puisten en acne uitbraak.
  5. laatste tip, let op je voeding en gebruik eventueel vitaminen voor je huid.

Om zelf mijn huid beter te verzorgen heb ik onderzoek gedaan en ben uitgekomen op producten die mogelijk kunnen helpen, mijn ‘’oude’’ huid weer terug te brengen.
1. Pixi Glow Tonic  €23,50
2. Clear Start dermalogica  €21,90
3. Biodermal pigment Créme €25 in de sale gekocht voor €12,50
4. Fresh pressed clinical van Clinique €30

Ik ben erg enthousiast om te zien wat deze verzorgingsset voor mijn huid gaat doen. Deze producten zijn allemaal nieuw voor mij. Voor ik start zal ik een before foto maken en over een maand laat ik je weten, of deze producten voor mij werken.

Wil je meer weten over alles wat ik aangeschaft heb?
Hier uitgebreide info over de producten:

1. Pixi Glow Tonic  €23,50

 

Hoe gebruik je de Pixi Glow Tonic?
Volgens kenners is dit een mooi klein glycolzuurproduct, dat zowel rustgevend als mild is, en een uitstekende optie voor mensen met een wat gevoeligere huid die een beetje chemische peeling nodig hebben.  De Pixi Glow Tonic voelt precies aan als water. Je zou waarschijnlijk niet eens het verschil kunnen zien als het geen geur en kleur had. Dit werkt ook nadelig in gebruik, want door de consistentie kun je makkelijk verspillen. Gebruik geen pads  om de tonic aan te brengen, doen een klein beetje in je hand en breng het meteen aan.  Een voordeel hij droogt mat.
Note: ALTIJD met schone handen/vingers werken.
Verder over deze exfoliator.

Omdat dit een pH-afhankelijk product is, is de plek die je het geeft in je routine belangrijk. Gebruik het  direct na het reinigen van je gezicht en vóór scrubben, serums of moisturizers.

Werking van de Pixi Glow Tonic:
Scrubt zachtjes, kalmerend, verheldert en egaliseert de huid, gaat hyperpigmentatie tegen en heeft hydraterende eigenschappen.

 

2. Clear Start dermalogica  €21,90

Het bestrijden van acne is een frustrerend langzaam en irriterend proces. Hoewel ik persoonlijk nooit echt last had van acne, heb ik de laatste tijd wel grote, hardnekkige en snelvermeerderende hormonale puistjes.  

Breakout Clearing Booster belooft online veel goeds, het is een snelwerkende acnebehandeling die binnen 15 minuten werkt. Geformuleerd met salicylzuur om veroorzakende bacteriën te doden, door een snelle huidreiniging zonder de huid te uitdrogen. Niacinamide versterkt de defensieve barrière van de huid en egaliseert de huidskleur. Terwijl het Chrondrus Crispus Extract, afgeleid van zeewier, hydrateert en de huid kalmeert.

Het product zit in een applicator, een druppelaar geeft het  product vrij wanneer je drukt. Zo wordt voorkomen dat je het morst of verspilt. Je kunt dit als spotbehandeling of over het gehele gezicht en lichaam gebruiken.

Voordelen:

- Doodt uitbraak die bacteriën binnen 15 minuten veroorzaakt.

- Kalmeert irritatie en kalmeert droogheid.

- Brengt het natuurlijke microbioom van de huid in evenwicht.

Pigmentvlekken kunnen diverse oorzaken hebben zoals hormonen, (onbeschermd) zonnen of het resultaat van acne. Door mijn donkere huid krijg ik donkere pigmentvlekken rond mijn mond en ogen. Deze donkere plekken kan ik verbergen met concealer, maar ik kan ook het probleem aanpakken. Zo ging ik dus opzoek naar een middel om de vlekken te verminderen.

Pigmentcrème van Biodermal is speciaal ontwikkeld om de zichtbaarheid van pigmentvlekken of zwangerschapsmasker en ouderdomsvlekken te verminderen. Pigmentcrème hydrateert de huid daarnaast intensief. Bevat SPF 15: beschermt tegen UVA- en UVB-straling en helpt daarmee huidveroudering te vertragen. Altijd combineren met een creme met een hoge factor, want anders wordt de pigmentvorming toch weer door de zon aangewakkerd.

 

4. Fresh pressed clinical van Clinique €30

Vitamine C - het belangrijkste ingrediënt in Fresh Pressed. In het doosje zit een soort ampul waar je elke ochtend en elke avond 2 verse druppels uit kunt drukken, genoeg voor 7 dagen. De druppels moet je mengen met je eigen dag- of nachtcrème.
Vit. C is op de markt verkrijgbaar als crèmes, serums, pleisters ect. Hiervan bevatten alleen  serums actieve Vitamine C in een bijna kleurloze vorm. Deze vitamine is namelijk onstabiel en wordt bij blootstelling aan licht geoxideerd tot Dehydro Ascorbinezuur (DHAA), dat een gele kleur verleent. De stabiliteit van Vit. C wordt geregeld door een pH van minder dan 3,5 aan te houden.
Terwijl andere producten beginnen af ​​te breken zodra ze worden geopend, wordt Fresh Pressed niet geactiveerd, totdat je besluit het te gebruiken. 

Er zijn zoveel voordelen. De eerste die opvalt is opheldering, toon en uitstraling in een heel snel tijdsbestek.
Wat belangrijk is om te weten is dat vitamine C de huid gevoeliger maakt voor de zon, je kunt sneller verbranden en dus ook huidschade oplopen. Het is daarom verstandig uit de zon te blijven of om dit of alleen ’s nachts, of het in combinatie met een goede SPF te gebruiken. Ook bij hoge concentraties vitamine C kunnen irritaties optreden, zoals een lichte prikkeling of jeuk.

And always remember...Het gaat niet om de pijs, maar om hoe goed het product voor JOU werkt, dan moet ik ook zeggen dat de goedekopere producten vaak toxische stoffen bevatten. Probeer altijd gezonde producten te vinden, die binnen jou budget passen.

 

PS vergeet jou  ogen niet te beschermen tegen veroudering. Een manier om dat te doen is met een goede zonnebril.
Hier enkele die je misschien leuk vindt!