Deze kleding houdt je zomers koel

 

Nederland heeft nu een serieuze hittegolf.  Je kunt even in de zon zitten en verbranden zonder het zelfs te merken. Er is veel discipline voor nodig om niet in een badpak naar je werk te gaan of  de hele dag te liggen bij het zwembad. Maar dat is niet realistisch, dus duiken wij in de kast voor eenvoudige en praktische kleding voor deze hoge temperaturen. Want wat draag je wanneer het bloedheet is?

Deze kleding houdt je koel deze zomer

 

Kies kleding in lichte kleuren
In tegenstelling tot donkere kleuren reflecteren lichtere kleuren licht in plaats van te absorberen. Het zijn ook tijdloze kleuren die iedereen wel goed staan, handig om het hele jaar door in je garderobe te hebben.

 

Draag mouwloze en  crop-tops
Hartje zomer zweren wij bij crop- en mouwloze tops! Er zijn er een paar  van deze modellen die je heel waarschijnlijk vaak voorbij heb zien komen. Van off-shoulder blouses tot sportievere geïnspireerde tops, ze zijn de sleutel tot het overleven van de verraderlijke hitte. Je kunt ze combineren met een high waisted broeken of een overslagrok, beide zijn prachtig!

 

Probeer luchtige stoffen
Je wilt stoffen dragen die de warmte niet vasthouden, dit zijn stoffen zoals linnen, katoen of gaas. Deze klampen zich niet vast aan de huid en veroorzaken ook iet extra. De stof van je kleding is dus super belangrijk.

 

Sandalen over sneakers
Als het buiten erg warm is, moeten jou voeten ademen! Kies een sandaal met een zo dun mogelijke band, ze mogen niet meer huid bedekken dan nodig is om je voeten op hun plaats te houden.

 

De ademende broek
Het feit dat het zo warm is, betekent niet dat broeken niet meer kunnen. Je hoeft alleen die perfect broek te vinden: heel licht en palazzo-stijl. Deze zwoele lange broeken met elastische taille passen perfect. Overweeg linnen broeken als een alternatief. Draag hem met een tank top en statement accessoire.